Új üzem épül ötszázmillióból

Betonelemgyártó üzemet épít zöldmezős beruházással a Bayer Construct Zrt. Biharkeresztesen, a cég 500 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban (GINOP).

A Bayer Construct Építőipari és Szolgáltató Zrt. 100 százalékban magyar magánszemély tulajdonában lévő vállalkozás, jogelődje 2002-ben alakult, elsősorban vasbeton szerkezetépítési munkák végzésére.

Az elmúlt években a társaság jelentősen fejlődött, tevékenységi köre bővült, a magasépítési projektek mellett vízépítési, útépítési és környezetvédelmi beruházásokhoz kötődő kivitelezési munkák váltak elsődlegessé. A beruházással a vállalat új piaci szegmensben jelenik meg.

A fejlesztés célja egy olyan magas felszereltségű, nagypontosságú, fejlett betonelemgyártó technológia kialakítása, amely nemcsak Magyarországon, hanem Kelet-Közép-Európában is egyedülálló. A projekt szabad vállalkozási zóna településén valósul meg, ezáltal hozzájárul a térség fejlődéséhez csökkentve a területi különbségeket, az üzemet a tervek szerint jövő márciusban adják át.

Cégcsoport központja Budapesttől 20 kilométerre, a sóskúti ipari parkban található, a cégei a Bayer Construct Zrt., a Bajer Construction LLC, az S.C. Bayer Strada S.R.L., a Ma-Víz Kft., az S.C. Viastein S.R.L., az S.C. Viarock S.R.L.

A Bayer Construct Zrt., amely a hasonló nevű kft-ből alakult át 2015-ben részvénytársasággá, a nyilvános cégadatok szerint tavaly mintegy 1,4 milliárd forint árbevételt ért el, szemben a megelőző évi 3,4 milliárd forintttal, adózott nyeresége 211 millió forintott tett ki, míg 2014-ben 430 millió forint volt. A cégnek 2015-ben 89 alkalmazottja volt.