Erősödés zárás előtt két és fél órával

Erősödés zárás előtt két és fél órával

Pluszban álltak a New York-i értéktőzsdék vezető indexei a pénteki kereskedés leállítása előtt csaknem két és fél órával. 

Röviddel 19.30 óra előtt a 30 vezető iparvállalat DJIA indexe 0,46 százalék, a technológiai részvények Nasdaq Composite indexe 0,82 százalék, a részvények szélesebb körére vonatkozó S&P 500-as mutató pedig 0,53 százalék erősödést jelzett. A DJIA indexe alig párt pontra állt a 20 ezer ponttól, amit eddig még soha nem sikerült elérnie. A hét első, keddi kereskedési napjától péntek estig a Nasdaq mintegy 2,6 százalék, a DJIA indexe 1,1 százalék, az S&P mutatója pedig 1,8 százalék növekedést ért el. 

Pénteken különösen a technológiai és az ipari cégek részvényei drágultak. Kiemelkedett az Apple, amelynek az árfolyama több mint egy százalékos pluszban állt este, miután egy két éve húzódó peres ügyben az amerikai cégnek adott igazat a kanadai versenyhatóság.
 Kedvezően fogadták a befektetők azt a nap közben elhangzott bejelentést, miszerint decemberben ugyan a vártnál kevesebb új munkahely jött létre az amerikai gazdaságban, ugyanakkor az órabér éves összevetésben 2,9 százalékkal, hét évre visszamenőleg a legnagyobb mértékben emelkedett.

A New York-i árupiacon (NYMEX) a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) amerikai könnyűolajfajta ára 21 cent (0,39 százalék) emelkedéssel 53,97 dolláron állt.
Közép-európai idő szerint 19.30 óra körül New Yorkban az euró 1,0549 dollárra gyengült a hajnali 1,0584 dollárról. Az arany ára 7,05 dollárral (0,60 százalékkal) 1174,25 dollárra csökkent.