Több milliárdos bevétel

Több milliárdos bevétel

Az építőipari Mapei Kft. árbevétele tavaly 5 százalékkal, 10,2 milliárd forintra emelkedett, a cég idén további emelkedésre számít, mert úgy vélik, hogy 2017 az építőipar éve lesz.

A Mapei Kft. elégedett az elért eredményekkel, bár tavaly év elején még nagyobb növekedésre számítottak, miután az első negyedévében még 9 százalékos volt a növekedés, amely az év hátralévő részében fokozatosan lassult.

A közleményben Markovich Béla, a cég ügyvezetője kifejtette,  a várakozásokkal ellentétben nem indultak el 2016-ban az európai uniós pályázatok, aminek hatását a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) nem tudta ellensúlyozni.

Hozzátette: a vállalat  optimista, minden jel arra utal ugyanis, hogy 2017. az építőipar éve lesz. Példaként említette egyebek mellett, hogy az év elején várható az európai uniós finanszírozású projektek elindulása, a csok és a kedvező hitelkamatok pedig tovább ösztönzik a lakás és családiház építéseket.

A Mapei Kft. 148 munkavállalót foglalkoztat.  

A Mapei Kft. egy 7800 négyzetméter összterületű gyárat és raktárt üzemeltet Sóskúton. A gyár évi 46 ezer tonna terméket állít elő.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a Mapei Kft. adózott eredménye a 2015-ös lezárt üzleti évben 403,5 millió forint volt, ami 198,4 millió forinttal haladta meg az előző év adózott eredményét.