Figyelmeztető sztrájk az Audinál

Figyelmeztető sztrájk az Audinál

AUDI útonCsütörtök reggel kilenc órától kétórás figyelmeztető sztrájkot kezdett az Audi Hungaria Független Szakszervezet az Audi Hungaria Zrt. motorgyárában, mert úgy érzik, hogy az Audi nem veszi tudomásul a szakszervezet véleményét. Ezt közölte honlapján a szakszervezet.

A tájékoztatás szerint a vállalat szerdán új ajánlatot tett, de a szakszervezet kérése ellenére titkosította az aktuális javaslatát, amiről így részleteiben nem tudnak a munkatársakkal beszélni.

Az AHFSZ az idei és a jövő évre egységes, bruttó 45-45 ezer forintos alapbéremelést javasolt, a választható béren kívüli keret összegét pedig az idei évre bruttó 600 ezer, 2018-ra pedig bruttó 620 ezer forintban kérte megállapítani. Mindezeken felül a vállalattal közösen kidolgozott jubileumi és lojalitás bónusz bevezetését kéri.

Az AHFSZ hétfőn alakított sztrájkbizottságot, miután bizalmi értekezletén elutasította az Audi Hungaria Zrt. új ajánlatát.

A motorgyárban tavaly 1 926 638 motor készült, amelyekből 1 461 618 négyhengeres Otto-, illetve dízelmotor, 9113 öthengeres Otto-motor, 418 207 hathengeres- és 37 700 nyolc-, illetve tízhengeres motor volt.