A piacok Trump beszédére figyelnek

A piacok Trump beszédére figyelnek

Kedvező hangulatú kereskedést várnak szerdán a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) az MTI-nek nyilatkozó szakértők, a Raiffeisen elemzője szerint a piacok Donald Trump amerikai elnök beszédére figyelnek.

Ballai Zoltán, a Raiffeisen Bank részvénykereskedője oldalazást, enyhe emelkedést vár a BÉT-en. Kitart az optimizmus Ázsiában és a tengerentúlon is, mondta, hozzátéve, hogy a francia választások első fordulójának eredményére egyértelműen pozitívan reagáltak a piacok. Kiemelte, hogy szerdán Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke beszédet tart, amely során új adóreformokat jelent be. Ennek nagy hatása lehet a kereskedésre, mivel érinthetik a társasági adót és a cégek offshore bevételeit is – tette hozzá.    

Varga Zoltán, az Equilor elemzője is kedvező hangulatú kereskedésre számít szerdán. Kommentárja szerint kedden a napközbeni megingást követően délután megérkeztek a vevők, a Richter új történelmi csúcsra emelkedett, némi negatív korrekciót követően szerdán folytatódhat a gyógyszergyártó árfolyamának szárnyalása. Az OTP-re is érdemes figyelni, amennyiben forgalommal támogatva át tudná törni a 8 400 forintos szintet, újabb lendületet vehet, célárfolyama ez esetben 8 800 forintra mutatna – írta. Az elemző szerint a Mol is folytathatja a kedvező mozgást, aki néhány hetes távlatban 22 400 forint környékére várja az olajtársaság árfolyamát.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 292,61 pontos, 0,88 százalékos emelkedéssel, 33 519,07 ponton zárt kedden. A Mol 125 forinttal, 0,58 százalékkal 21 525 forintra erősödött, 2,4 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 17 forinttal, 0,20 százalékkal 8380 forintra nőtt, forgalmuk 3,6 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama nem változott, 487 forintot ért, forgalma 328,7 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 170 forinttal, 2,44 százalékkal 7140 forintra emelkedett, ami új történelmi csúcs, forgalmuk 2,1 milliárd forintot ért el.