Hasít a Huawei

Hasít a Huawei

Az első negyedévben több mint másfélszeresére növelte okostelefon-eladásait Kelet-Közép-Európában és Észak-Európában a Huawei, prémium kategóriás készülékeinek értékesítését pedig eközben közel megháromszorozta. Erről tájékoztatta szerdán az MTI-t a Huawei Technologies Hungary Kft.

A GfK piackutató cég által mért eredmények szerint a vállalat jelentősen gyarapította eladásait Magyarországon, valamint Ausztriában, Csehországban, Horvátországban és Litvániában is.  

Okostelefon-eladásait Kelet-Közép-Európában és Észak-Európában 63 százalékkal növelte az első negyedévben a Huawei, prémium kategóriás készülékeinek értékesítését pedig 186 százalékkal. A régióban így 18,8 százalékos részesedésre tett szert az okostelefonok piacán, közel duplájára a világpiaci részesedésének. 

Az amerikai International Data Corporation (IDC) informatikai és távközlési piackutató vállalat kimutatása szerint a Huawei az első negyedévben 9,8 százalékra növelte világpiaci részesedését az egy évvel korábbi 8,4 százalékról, miközben az okostelefonok világpiaci forgalma 4,3 százalékkal bővült.