Rekordokat döntöttek a budapesti fürdők

Rekordokat döntöttek a budapesti fürdők

Helyenként több száz százalékkal is megnőtt a budapesti strandok forgalma a rendkívüli augusztusi hőségben. Ezt írta hétfői számában a Világgazdaság.

A napilap cikke szerint kiemelkedően alakult a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. üzemeltetésében álló 11 fővárosi fürdő forgalma augusztus első felében, a strandok mellett az állandó fürdőkben is sok volt a látogató. 

A rendkívüli meleg napokon és a folyamatos hőségriadók idején egyes strandokra bő tíz éve nem látott tömegek érkeztek. A frissen felújított és kibővített Palatinuson például a tavaly augusztus 1-16. között mért forgalomhoz képest az idei azonos napokon 243 százalékos volt a növekedés, míg az ugyancsak megújult Paskálban 211 százalékos.

A pünkösdfürdői strand 347 százalékos, a csillaghegyi pedig bő 300 százalékos augusztusi látogatószám-emelkedésről számolt be, amelynek az is lehet az oka, hogy e strandok a jegyárakat szándékosan alacsonyan tartják, hogy a veszélyes bányatavak helyett többen válasszák a megfizethető és biztonságos fürdőket – olvasható a lapban.