Szavazzon, hogy tudjuk, mi a véleménye!

Önt érdekli a politika?

Igen
Nem
Csak bizonyos időszakokban (pl. választás) figyelek rá
Nem tudom

Közérdekű információk

Nem tűnnek el a bankfiókok

2017. október 11. Sikeradó/MTI

tőzsde

Az elmúlt időszakban stabilizálódott a bankfiók látogatások száma, ami azt mutatja, hogy a fiókok nem vesztik el létjogosultságukat a digitális ügyintézés elterjedésével, csak változik a szerepük. Ezt mondta Harmati László az Erste Bank lakossági területért felelős vezérigazgató-helyettese szerdán Budapesten, a pénzintézet újbudai bankfiókjában tartott sajtótájékoztatón. 

A hitelfolyósítás újbóli felfutása, az összetettebb megtakarítási, befektetési, vagyonkezelési szolgáltatások népszerűségének növekedése felértékeli a személyes kapcsolattartást, tanácsadást. Ehhez igazodik az Erste új fiókmodellje és most megnyíló új fiókja - mutatott rá Harmati László.

Elmondása szerint a jövő bankfiókjában eltűnnek a papírok és a pultsorok, a bank nyitott térré válik, az ügyintézés felgyorsul és csökken az adminisztrációra fordított idő.  A folyamathoz igazodva az Erste Bank már a jövő év második negyedévétől papírmentes számlanyitást tesz lehetővé minden fiókjában - jelezte.  

A vezérigazgató-helyettes ismertette, az Erstének egymillió lakossági ügyfele van Magyarországon, ők évente 3,5 millió alkalommal keresik fel a bankfiókokat. Néhány éve még 4,2 millió alkalommal mentek el az ügyfelek a fiókokba, de a digitális bankolás elterjedése miatt a látogatások száma fokozatosan csökkent. 

A pénzintézet egymillió ügyfelének több mint ötven százaléka már a digitális csatornákat használja a bankolásban. Az ügyfelek 51 százalékának elsődleges bankja az Erste, közülük már több mint 90 százalék használja aktívan a digitális szolgáltatásokat. A netbank szolgáltatásait igénybe vevők száma két év alatt két és fél szeresére nőtt, az elmúlt egy évben pedig 50 százalékkal emelkedett a netbank ügyfélforgalma.

Az új szolgáltatások fontosságát mutatja Harmati László szerint, hogy az Erste Bank mintegy 1500-1600 milliárd forintos ügyfélvagyont kezel, és az ügyfelek jelentős része igényli a tanácsadást a vagyonkezelés során.

A vezérigazgató-helyettes elmondta, az Ersténél a befogadott új lakáshitel-igénylések csaknem 50 százaléka már a családi otthonteremtési kedvezményhez (csok-hoz) kötődött, és az elmúlt két hónapban 70 százalékuk már fogyasztóbarát lakáshitel volt. A fogyasztóbarát lakáshitelek közül a legnépszerűbbek az ötéves futamidejűek, de egyre többen keresik a 3 éves lejáratú ilyen kölcsönöket is, amelyek az idei év végére várhatóan a legkeresettebbek lesznek a banknál.


0
E-mail cím:


Jelszó: