Hogyan lehet sikeres egy fiatal vállalkozó?

Hogyan lehet sikeres egy fiatal vállalkozó?

Megkezdődik hétfőn a Fiatal vállalkozók hete, amelynek fő témája, hogy miként lehet segíteni a 18-40 éves korosztályt abban, hogy vállalkozóvá váljon, és ha vállalkozik, milyen módon lehet sikeres. Erről beszélt a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetségének (Fivosz) elnöke vasárnap az M1 aktuális csatornán.

Kovács Patrik az ifjúsági vállalkozásfejlesztés fontosságát hangsúlyozva arról beszélt, hogy a fiatalok máshogy fogyasztják az információt, mint az előző generációk, máshogy gondolkodnak, mások a szokásaik, ezért a fiatal vállalkozók hete arról szól, hogy lehet velük és róluk a saját nyelvükön beszélni. 

A Fivosz elnöke szerint Magyarországon a kkv-szektor számára a generációváltás az egyik legnagyobb gazdasági kihívás. Rámutatott, hogy az összes magyar vállalkozáshoz köthető magánszemély mindössze 27 százaléka negyven év alatti, miközben több mint 19 ezer cég minden tulajdonosa és ügyvezetője 65 év feletti, és nem igazán tudják, hogyan adják át a következő generációnak. Nagyon fontosnak nevezte a generációváltás támogatását, mint megjegyezte, ezért rendezik az eseményt a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) társszervezésében.

Elmondása szerint őszintén kell beszélni a fontos témákról. Ilyen téma, hogy hogyan változtatja meg az életet a digitalizáció a következő évtizedekben, és az is, hogy akkor van a legnagyobb esélye egy cégnek a fejlődésre, ha nemzetközi szinten gondolkodik – utóbbi témában a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. lesz segítségükre. Jelezte, az ötnapos rendezvényen ott lesznek a határon túli magyar fiatal vállalkozói szövetségek vezetői is, azt járják körbe együtt, hogy a Kárpát-medencében milyen lehetőségei vannak egy fiatal vállalkozónak.