Szavazzon, hogy tudjuk, mi a véleménye!

Önt érdekli a politika?

Igen
Nem
Csak bizonyos időszakokban (pl. választás) figyelek rá
Nem tudom

Közérdekű információk

Egyre többen keresnek kiadó lakást

2018. február 12. Sikeradó/MTI

kiadó albérlet

Tovább növekszik a kereslet a kiadó lakások iránt országszerte a nagyobb városokban, ennek ellenére, vélhetően a kínálat bővülése miatt, már nem emelkednek olyan ütemben a bérleti díjak, mint korábban. Ez olvasható a Magyar Nemzet hétfői számában.

A lap az ingatlan.com portál elemzésére hivatkozva arról ír, hogy Budapesten jelenleg havi száznegyvenezer forint körüli az áltagos lakások bérleti díja, ami az albérletpiacon főszezont jelentő augusztusi szinthez képest tízezer forintos mérséklődést jelent. Fordulatról egyelőre azonban nincs szó, mert tavaly februárhoz képest tízezer forinttal emelkedtek az átlagos bérleti díjak a fővárosban.

Továbbra is az V. kerületben a legdrágábbak a kiadó lakások, havonta átlagosan kétszázezer forintot kérnek értük. Az egy évvel ezelőttihez képest öt százalékkal növekedett a magánszemélyek által meghirdetett kiadó lakások száma Budapesten, de a megyei jogú városokban is jelentős, több mint 30 százalékos volt a kínálatbővülés. 

A legnagyobb egyetemi városokban vegyesen alakultak a bérleti díjak: Debrecenben például február elején kilencvenezer forintért kínáltak kiadó lakásokat, ami 6 százalékos emelkedés az augusztusi szinthez képest. Ezzel szemben Szegeden és Miskolcon nyolcvanötezer, illetve hatvanhatezer forinton lényegében stagnáltak a bérleti díjak. A lap arról is ír, hogy egyre többen keresnek közös kiadó lakást, és külön portál segít azoknak, akik egyedül nem képesek fizetni a bérleti díjat.


0
E-mail cím:


Jelszó: