Szavazzon, hogy tudjuk, mi a véleménye!

Önt érdekli a politika?

Igen
Nem
Csak bizonyos időszakokban (pl. választás) figyelek rá
Nem tudom

Közérdekű információk

Pesuth Tamás szerint újabb felminősítések jöhetnek

2018. február 13. Sikeradó/MTI

Budapestet jelölő tű
Esedékes Magyarország hitelminősítésének további javítása az idén, az időpont azonban egyelőre még kérdéses. Ezt mondta Pesuth Tamás, a Corvinus Egyetem külügyi igazgatója az M1 aktuális csatornán kedden. 

Kiemelte,a hitelminősítők idénre hat felülvizsgálatot ütemeztek be Magyarországra vonatkozóan, amelyek közül kettő a választások előttre esik. A szakértő véleménye szerint a felminősítésre az szolgáltathat alapot, hogy a magyar gazdaság külső és belső egyensúlya is jelentősen javult mára. Indok lehet továbbá az is, hogy a javulások ellenére Magyarország hitelminősítése továbbra is rosszabb a többi visegrádi ország besorolásánál.

A hitelminősítők az elbíráláskor számos tényezőt vesznek figyelembe, köztük a meghirdetett reformok iránti elkötelezettséget és a fiskális fegyelmet - mondta Pesuth Tamás. Hozzátette: sok múlik a régiós történéseken és a nemzetközi gazdasági hatásokon is, de például az európai uniós gazdaságpolitikával való összhang is számít. Pesuth Tamás arra is kitért, a nagy intézetek rendre azt hangoztatják, hogy Magyarországnak további teendői vannak bizonyos minőségi kérdésekben, például a stratégiai-szerkezeti átalakítások terén.


0
E-mail cím:


Jelszó: