Szavazzon, hogy tudjuk, mi a véleménye!

Önt érdekli a politika?

Igen
Nem
Csak bizonyos időszakokban (pl. választás) figyelek rá
Nem tudom

Közérdekű információk

Eddig még lehet kérni az adóbevallási tervezetet

2018. március 13. Sikeradó/MTI

adóbevallás

Még csaknem egy hétig, március 19-ig kérhetik az szja-bevallási tervezet postázását levélben, SMS-ben vagy az adóhatóság honlapján kitölthető űrlapon azok, akiknek nincs ügyfélkapuja. Erre hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kedden.

Eddig csaknem félmillióan kérték a postázást, 50 ezerrel többen, mint tavaly ilyenkor. A tájékoztatás szerint az ügyfélkapuval rendelkezők már egy hete hozzáférnek a NAV-nál elkészített adóbevallási tervezethez, és szükség esetén módosíthatják vagy kiegészíthetik az itt és itt elérhető weboldalon.

Ha valaki a tervezet elérhetősége előtt elkészítette és benyújtotta az szja-bevallását a 17SZJA nyomtatványon, akkor a NAV által készített bevallási tervezetet figyelmen kívül hagyhatja - közölte a NAV. Március 19-e után a tervezet már csak személyesen kérhető az adóhatóság ügyfélszolgálatain, vagy ügyfélkapunyitás után bármikor hozzáférhető elektronikusan is. További információ ezen az oldalon olvasható vagy általános tájékoztatás kérhető a NAV Infóvonalán, a 1819-es telefonszámon.


0
E-mail cím:


Jelszó: